RAFAELO ROLAT Savršeni spoj kokosa i čokolade, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Kremast i lagan, za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za čokoladne kore:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 30 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
Za beli krem od kokosa:
- 400 ml mleka
- 100 g šećera
- 50 g gustina
- 100 g kokosa
- 200 g maslaca
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Zasebno pomešajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i prstohvat soli. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz lagano mešanje. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prebacite koru na kuhinjsku krpu posutu prah šećerom. Zatim je urolajte zajedno sa krpom i ostavite da se skroz ohladi. Mleko zagrejte sa šećerim sve dok ne provri. U 100 ml mleka razmutite gustin. Onda ovu smesu dodajte u provrelo mleko, uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre i dodajte kokos. Nakon što se smesa ohladi, dodajte joj umućeni maslac i mešajte, sve dok ne dobijete gladak krem. Odmotajte ohlađenu koru i nanesite beli krem od kokosa. Ponovo urolajte, ali ovaj put bez krpe. Onda rolat umotajte u plastičnu foliju i ostavite bar dva sata u frižideru. Na kraju ga pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
RAFAELO ROLAT SE TOPI U USTIMA Lagani desert osvojiće vas od prvog zalogaja
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.
KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)