RAFAELO ROLAT Savršeni spoj kokosa i čokolade, pola pleha nestane dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Kremast i lagan, za sve svečane prilike.

rafaelo rolat
Printscreen

Potrebno je:

Za čokoladne kore:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Za beli krem od kokosa:

  • 400 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 50 g gustina
  • 100 g kokosa
  • 200 g maslaca
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Zasebno pomešajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i prstohvat soli. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz lagano mešanje. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite  oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Prebacite koru na kuhinjsku krpu posutu prah šećerom. Zatim je urolajte zajedno sa krpom i ostavite da se skroz ohladi. Mleko zagrejte sa šećerim sve dok ne provri. U 100 ml mleka razmutite gustin. Onda ovu smesu dodajte u provrelo mleko, uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre i dodajte kokos. Nakon što se smesa ohladi, dodajte joj umućeni maslac i mešajte, sve dok ne dobijete gladak krem. Odmotajte ohlađenu koru i nanesite beli krem od kokosa. Ponovo urolajte, ali ovaj put bez krpe. Onda rolat umotajte u plastičnu foliju i ostavite bar dva sata u frižideru. Na kraju ga pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading