VANILA KOLAČ ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI Priprema je jednostavna, a ukus božanstven

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Kremast i lagan, za prave sladokusce.

vanila kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 120 g putera (otopljenog)
  • 100 ml mleka

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile (u prahu, po 40 g)
  • 6 kašika šećera (ili po ukusu)
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g putera ili margarina
  • 200 ml slatke pavlake (biljne ili mlečne)

Za preliv (opciono):

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja

Priprema:

U činiji pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom i mlekom. Smesu utisnite u pravougaoni kalup obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate fil. U malo mleka razmutite puding, šećer i vanilin šećer. Ostatak mleka stavite da provri, pa zakuvajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi.

U ohlađeni puding dodajte penasto umućen puter, pa sve sjedinite mikserom. Na kraju dodajte i umućenu slatku pavlaku, lagano izmešajte. Prelijte fil preko podloge od keksa, poravnajte i vratite kolač u frižider da se stegne najmanje 4 sata (najbolje preko noći).

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading