MARELA TORTA Klasik pun čokolade i višanja, polizaćete i tanjir koliko je ukusno

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Čokoladna i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

marela torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 100 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 9 jaja
  • 80 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica rendane limunove korice
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 6 jaja
  • 300 g šećera
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 250 g maslaca
  • 250 g višanja bez koštica

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto žumanca sa šećerom. Onda ih sjedinite sa rendanom limunovom korom, otopljenom čokoladom i mlevenim orasima. Polako umešajte sneg od belanaca, pa smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim je presecite da dobijete 3 kore. Zasebno umutite jaja sa šećerom na pari, pa dodajte otopljenu čokoladu. Kuvajte još malo pa skinite sa vatre. Krem sjedinite sa penasto umućenim maslacem. Rasporedite deo fila preko kore pa pospite višnjama. Odozgo stavite drugu koru pa je nafiujte kremom i pospite višnjama. Trećom korom pokrijte pa celu tortu premažite ostatkom krema.Ukrasite po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading