ČOKOLADNI ROLAT SA BANANOM Gotov dok pristavite kafu, a po ukusu mu nema ravnog
Kremast i jednostavan, a ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašika kakaa
Za krem:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
- 2 kašike maslaca
Dodatno:
- 3 banane
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen biskvit pokrijte krpom i pažljivo urolajte dok je topao. Zatim ostavite da se ohladi. Zagrejte slatku pavlaku na laganoj vatri pa dodajte seckanu čokoladu i maslac i sve pomešajte. Onda ostavite krem da se prohladi. Razvijte prohlađeni biskvit pa ga premažite čokoladnim kremom. Preko poređajte kriške banana. Na kraju čvrsto urolajte pa ostavite bar 2 sata u frižideru da se čvrsto stegne.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
ČOKOLADNI ROLAT Slatka fantazija se topi u ustima, a miriše na nedelju
Neodoljivi desert idealan za sve prilike, osvojiće i one koji ne vole slatko.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)