MEDOVIK ROLAT Medena kora i kremasti fil za ugođaj koji se pamti
Ako volite čuvenu tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je:
Za testo:
- 160 ml meda
- 40 g šećera
- 60 g maslaca
- 1 kašičica sode bikarbone
- 80 g pavlake
- 2 jajeta
- 160 g brašna
Za fil:
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
Za premaz:
- 200 g pavlake
- šećer u prahu po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Med, šećer i maslac otopite u šerpi na tihoj vatri, uz neprestano mešanje. Onda dodajte sodu bikarbonu i mešajte dok smesa ne zapeni i ne dobije svetliju boju. Skinite sa vatre, pa dodajte pavlaku i promešajte. Zatim dodajte umućena jaja i sve sjedinite. Polako dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim urolajte zajedno sa pek papirom i pustite da se ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku sa prah šećerom dok ne dobijete čvrst krem. Odmotajte prohlađenu koru, premažite je kremom i opet zamotajte. Urolajte u providnu foliju pa ostavite rolat par sati u frižideru. U jednoj posudi umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Time premažite ceo rolat. Dekorišite orasima.
Možda vas zanima:
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)