MEDOVIK ROLAT Medena kora i kremasti fil za ugođaj koji se pamti

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Ako volite čuvenu tortu, ovaj rolat ćete obožavati.

medovik rolat
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 160 ml meda
  • 40 g šećera
  • 60 g maslaca
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 80 g pavlake
  • 2 jajeta
  • 160 g brašna

Za fil:

  • 100 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera u prahu

Za premaz:

  • 200 g pavlake
  • šećer u prahu po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Med, šećer i maslac otopite u šerpi na tihoj vatri, uz neprestano mešanje. Onda dodajte sodu bikarbonu i mešajte dok smesa ne zapeni i ne dobije svetliju boju. Skinite sa vatre, pa dodajte pavlaku i promešajte. Zatim dodajte umućena jaja i sve sjedinite. Polako dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.  Pecite oko 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim urolajte zajedno sa pek papirom i pustite da se ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku sa prah šećerom dok ne dobijete čvrst krem. Odmotajte prohlađenu koru, premažite je kremom i opet zamotajte. Urolajte u providnu foliju pa ostavite rolat par sati u frižideru. U jednoj posudi umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Time premažite ceo rolat. Dekorišite orasima. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading