LIMUN TART ZA LETNJE OSVEŽENJE Savršena vikend poslastica
Kremast i lagan, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za tart:
- 200 g brašna
- 100 g putera (sobne temperature)
- 50 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 1 jaje
Za fil:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- sok i kora od 2 limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte iseckani puter i trljajte ga prstima s brašnom dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje, pa umesite testo. Oblikujte ga u loptu, zamotajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru najmanje 30 minuta. Razvucite testo u kalup za tart prečnika oko 23 cm i utisnite ga u kalup, izbockajte viljuškom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Dok se korica hladi, pripremite fil od limuna: U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte sok i koricu od limuna i sve skuvajte na pari. Prelijte fil preko ohlađene kore od limuna i poravnajte površinu. Stavite tart u frižider da se stegne bar 2 sata pre posluživanja.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)