SOČNI KOLAČ SA MAKOM Pravi se maltene sam, a pomera granice dobrog ukusa
Sočan i lagan, a zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
- 320 g mekog brašna
- 10 g praška za pecivo
- 50 g mlevenog maka
- 3 jaja
- 220 g šećera
- 190 ml ulja
- 2 g soli
- 100 g grčkog jogurta
- 1 kašika rendane limunove korice
- 60 ml soka od limuna
- 140 ml mleka
Za glazuru:
- 60 g šećera u prahu
- 3 kašike limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno,mleveni mak i prašak za pecivo. Zasebno umutite jaja i šećere. Onda dodajte ulje, so, grčki jogurt, mleko, te koru i sok od limuna. Još malo mutite pa polako dodajte smesu sa suvim sastojcima. Izlijte smesu u pleh oblože pek papirom pa polako paravnajte. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Sjedinite šećer u prahu sa sokom od limuna. Pripremljenom glazurom išarajte kolač. Na kraju dekorišite kolutićima limuna.
Možda vas zanima:
SOČNI KOLAČ SA MAKOM Zamirisaće cela kuća na vanilu, a savršen za iznenadne goste
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TURSKI MOKI KOLAČ OSVAJA I ONE IZBIRLJIVE Gotov za pola sata, a topi se u ustima
Najbolje služite uz kafu.
CRNAC BEZ JAJA SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov dok pristavite kafu
Sočan i jednostavan desert za sve prilike.
BRZI KOLAČ OD GRIZA SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Po ukusu mu nema ravnog
Mekan kao duša i sočan, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)