MANASTIRSKI KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 4 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike seckanih oraha
- 4 kašike marmelade po želji
- 1 prašak za pecivo
- 400 ml vode mlake
- 20 punih kašika brašna
- malo cimeta
Za premazivanje:
- 4 pune kašike pekmeza
- 4 kašike seckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U vanglicu sipajte mlaku vodu pa dodajte marmeladu i žicom umutite. Zatim dodajte brašno sa praškom za pecivo. Umešajte mlevene i seckane orahe pa dodajte cimet. Žicom smesu dobro sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 30 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
MANASTIRSKI KOLAČ SA MEDOM I VINOM Ovako ga pravi monahinja Atanasija, a savršenog je ukusa
Mekan i sočan, ukusa koji govori više od 1000 jezika.
MANASTIRSKI KOLAČ Jednostavan, posan, preukusan i zdrav, ovako ga prave monasi na Hilandaru!
Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.
MANASTIRSKI KOLAČ Neodoljiv desert posan na vodi, za svako doba dana
Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)