MANASTIRSKI KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Ovako ga prave monasi na Hilandaru

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

manastirski kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 kašike mlevenih oraha
  • 4 kašike seckanih oraha
  • 4 kašike marmelade po želji
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 ml vode mlake
  • 20 punih kašika brašna
  • malo cimeta

Za premazivanje:

  • 4 pune kašike pekmeza
  • 4 kašike seckanih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U vanglicu sipajte mlaku vodu pa dodajte marmeladu i žicom umutite. Zatim dodajte brašno sa praškom za pecivo. Umešajte mlevene i seckane orahe pa dodajte cimet. Žicom smesu dobro sjedinite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 30 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading