KOLAČ GRČKE KOCKE BOLJI OD SVAKE TORTE Sa dve kore i kremastim filom, poćiće vam voda na usta
Sočan i kremast, po ukusu mu nema ravnog.
Za kore x2
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mlevenog keksa
- 4 kašike oraha
- pola praška za pecivo
Fil:
- 8 žumanaca
- 700 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 250 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 100 g krupnije drobljenog keksa
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
Za dekoraciju:
- Šlag i mrvljeni orasi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte mleveni keks i orahe i prašak za pecivo. Lagano pomešajte špatulom pa prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak da dobijete još jednu koru. Zasebno umutite penasto žumanca sa šećerom pa dodajte brašno i skuvajte u mleku kao puding. Prohlađenoj smesi dodajte maslac, šećer u prahu, keks, belu i crnu čokolada. Pripremljenim filom premažite kore pa dekorišite kolač šlagom i orasima.
Možda vas zanima:
MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KREMASTI KOLAČ SA MALINAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE I dupla mera je malo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PUDING KOLAČ SA JABUKAMA USPEVA SVIMA A ispadne nikad kremastiji
Savršen za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KOKOS KOCKE BUDE USPOMENE SA LETOVANJA A može i dete da ih napravi
Kremaste i slatke, nema ko će im odoleti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)