NEODOLJIVI ČIZKEJK SA VANILOM I BOROVNICAMA Kremast i lagan, smaže se u trenu
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 50 g istopljenog putera
- 2 kesice vanil šećera
Za fil:
- 400 g krem sira
- 400 g kisele pavlake
- 250 g sitnog sira
- 200 ml pavlake za šlag
- 3 kesice želatina
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 šolja šećera u prahu
Za preliv:
- 7 kašika slatka od borovnica
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Kora: Keks pomešajte s puterom. Dodajte vanilin šećer, sjedinite i stavite u kalup za tortu kao koru. Fil: Umutite krem sir sa sitnim sirom i šećerom u prahu da dobijete glatku smesu, dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Zagrejte pavlaku za šlag, sipajte želatin prethodno rastvoren u vodi, pa sačekati da se istopi. Ostavite da se malo prohladi i uz neprestano mešanje dodajte u umućen krem.
Sipajte preko kore, izravnajte i stavite u frižider da stoji nekoliko sati. Preliv: Pomešajte slatko od borovnica s cimetom. Prelijte kolač. Po želji ukrasite svežim ili zaleđenim borovnicama.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)