NEODOLJIVI ČIZKEJK SA VANILOM I BOROVNICAMA Kremast i lagan, smaže se u trenu

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

čizkejk sa vanilom i borovnicama
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 50 g istopljenog putera
  • 2 kesice vanil šećera

Za fil:

  • 400 g krem sira
  • 400 g kisele pavlake
  • 250 g sitnog sira
  • 200 ml pavlake za šlag
  • 3 kesice želatina
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 šolja šećera u prahu

Za preliv:

  • 7 kašika slatka od borovnica
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Kora: Keks pomešajte s puterom. Dodajte vanilin šećer, sjedinite i stavite u kalup za tortu kao koru. Fil: Umutite krem sir sa sitnim sirom i šećerom u prahu da dobijete glatku smesu, dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Zagrejte pavlaku za šlag, sipajte želatin prethodno rastvoren u vodi, pa sačekati da se istopi. Ostavite da se malo prohladi i uz neprestano mešanje dodajte u umućen krem.

Sipajte preko kore, izravnajte i stavite u frižider da stoji nekoliko sati. Preliv: Pomešajte slatko od borovnica s cimetom. Prelijte kolač. Po želji ukrasite svežim ili zaleđenim borovnicama.

Komentari (0)

Loading