ŽERBO ROLAT BUDI SVA ČULA Pravi se maltene sam, a polovina nestane dok trepenete

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Kremast i savršen, i dupla mera će biti malo.

žerbo rolat
Printscreen

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml mleka
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 300 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 200 g džema od kajsija

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda dodajte maslac i rukama ga utrljajte u brašno dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje i mleko, pa umesite glatko testo. Zatim podelite testo na tri jednaka dela. Mlevene orahe pomešajte sa šećerom. Prvi deo testa razvucite na veličinu pleha pa prebacite na pleh oblože pek papirom. Onda ga premažite polovinom džema pa pospite polovinom smese  od oraha i šećera. Potom razvucite drugi deo testa preko prvog sloja, pa ponovite postupak. Na kraju, stavite treći deo testa. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Preko ohlađenog rolata prelijte glazuru.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading