PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
Potrebno je:
- 3 pomorandže
- 180 g putera
- 12 jaja
- 525 g šećera u prahu
- 3 supene kašike brašna
- 8 supenih kašika narendanog kokosa
- 4 supene kašike pekmeza od narandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Koru pomorandže narendajte pa otopite puter. Onda ga dodajte u činiju sa jajima, pa dodajte koru pomorandže, sok od dve pomorandže, šećer i brašno. Pomešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite patišpanj 2 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju.Rendani kokos ispecite na suvom tiganju. Preko rolata stavite papir za pečenje. U šerpi zagrejte pekmez od narandže sa kašikom vode. Valjajte patišpanj u marmeladu. Rendanim kokosom pospite rolat pa uvijte.
Možda vas zanima:
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
AROMATIČNI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za savršen petak koji se pojede u trenu
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole voćne deserte.
ROLAT SA KAFOM I KEKSOM Neodoljivi desert za prave sladokusce, a ne treba da palite rernu
Fenomenalan desert poješćete očas posla, a kafa mu daje poseban šmek.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)