KEKS KOLAČ SA JABUKAMA Desert u čaši za iznenadne goste, sve se samo pomeša a savršenog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 3 jabuke
- 50 g šećera
- sok od 1 limuna
- 8 piškota
- 250 ml slatke pavlake
- 1 šaka seckanih oraha
- 1 kesica cimeta
Priprema:
U tiganj stavite jabuke, oljuštene i iseckane na kockice, dodajte šećer i sok od limuna i dinstajte dok jabuke omekšaju. Zatim dodajte cimet i izmešajte. Posebno umutite slatku pavlaku. U četiri čaše stavite na dno po dve kašike jabuka, preko po dve izmrvljene piškote, pa slatku pavlaku, iseckane orahe, pa ponovite još jednom. Ukrasite desert cimetom ili orasima.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)