BAKIN DŽEM OD KAJSIJA Svaki zalogaj budi nostalgiju, a treba vam samo 2 sastojka
Priprema je jednostavna, a savršeno ide uz palačinke i krofne.
Potrebno je:
- 2 kg zrelih kajsija
- 600 g šećera
Priprema:
Dobro operite kajsije pa ih očistite od koštica i stavite u veću šerpu.Preko sipajte šećer pa sve fino promešajte. Zakuvajte na srednjoj vatri uz povremeno mešanje, sve dok ne provri. Nakon što provri smanjite temperaturu i kuvajte još 45 minuta. Zatim ga skinite sa vatre pa prebacite džem u sterilisane tegle. Ostavite tegle u isključenoj rerni sve dok se skroz ne ohlade.
Možda vas zanima:
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DŽEM OD KAJSIJA SUPER IDE UZ KROFNE Miriše cela kuća dok se pravi
Bilo da samostalno mažete na hleb ili dodate omiljenom desertu, nećete da pogrešite.
BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DŽEM OD KAJSIJA OD SAMO 2 SASTOJKA Isti je kao onaj iz bakine kuhinje, svaki zalogaj budi nostalgiju na detinjstvo
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)