ŠTRUDLA SA BRESKVAMA MIRIŠE NA LJUBAV Ista kao ona bakina, nestane sa stola i pre nego što se postavi
Dok se peče zamiriše cela kuća.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora
- 500 g bresaka
- 100 g prezli
- nekoliko kašika džema od šljiva
- ulje
- vanilin šećer
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite breskve pa ih iseckajte na sitne kocke. Na radnoj površini poprskajte koru s malo ulja. Preko nje stavite drugu koru pa poprskajte s malo ulja. Premažite gornji kraj kore sa 3 kašike džema od šljiva. Zatim, pospite mešavinom prezli i vanilinog šećera. Nanesite par kašika seckanih bresaka, pa zamotajte u štrudlu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Prebacite štrudle u pleh obložen papirom za pečenje. Onda ih isecite na komade i poprskajte uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene. Pečenu štrudlu ostavite da se ohladi. Na kraju, pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
DUBAI ŠTRUDLA ODUŠEVILA DOMAĆICE Polovina nestane dok je još u plehu
Savršen spoj tankih kora i sočnog nadeva sa pistaćima.
BAKINA MAKOVNJAČA BUDI NOSTALGIJU A polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
ŠTRUDLA SA ROGAČEM Mirisna poslastica na kojoj su odrastale generacije
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Ista kao ona bakina, sočna i mekana kao duša
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)