KOKOS TART POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Lagan i kremast, smaže se čim se postavi
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za koru:
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g ovsenih pahuljica
- 60 g šećera u prahu
- 100 g margarina
Za fil:
- 1 l mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 250 g šećera
- 100 g kokosa
- 150 g margarina
Priprema:
U tiganju blago propržite ovsene pahuljice, da malo porumene. Stavite ih u blender i grubo izblendajte. Otopite margarin pa ga pomešajte sa keksom, šećerom i pahuljicama. Smesu preručite u kalup pa ravnomerno rasporedite. Malo mleka odvojite sa strane, a ostatak zakuvajte. Odvojeno mleko pomešajte sa pudingom od vanile i šečerom, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos, promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte umućeni margarin. Nanesite fil preko kore, pa izravnajte. Na kraju, pospite tart kokosom.
Možda vas zanima:
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
BRZI KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a izgleda i miriše neodoljivo
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RAFAELO TART Savršen spoj kokosa u desertu koji se topi u ustima, a može i dete da ga napravi
Kremast i sladak, i dupla mera će biti malo.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom spoju čokolade sa kokosom, prste da poližete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)