KOKOS TART POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Lagan i kremast, smaže se čim se postavi

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Nema ko vam neće tražiti recept.

kokos tart
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 100 g mlevenog keksa
  • 150 g ovsenih pahuljica
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 g margarina

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 120 g pudinga od vanile
  • 250 g šećera
  • 100 g kokosa
  • 150 g margarina

Priprema:

U tiganju blago propržite ovsene pahuljice, da malo porumene. Stavite ih u blender i grubo izblendajte. Otopite margarin pa ga pomešajte sa keksom, šećerom i pahuljicama. Smesu preručite u kalup pa ravnomerno rasporedite. Malo mleka odvojite sa strane, a ostatak zakuvajte. Odvojeno mleko pomešajte sa pudingom od vanile i šečerom, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos, promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte umućeni margarin. Nanesite fil preko kore, pa izravnajte. Na kraju, pospite tart kokosom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading