OBLANDE SA ORASIMA BUDE NOSTALGIJU Prepune keksa, mame i mirisom i ukusom
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 2 pakovanja oblandi
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g šećera
- 200 g margarina ili maslaca
- 100 g oraha
- 1 vanilin šećer
- 2 kašičice kakaa
- 250 ml mleka
Priprema:
U šerpi skuvajte šećer, mleko, vanilu i kakao. Onda dodajte margarin ili maslac i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte mleveni keks i sitno seckane orahe. Pomešajte dobro dok ne dobijete kompaktnu smesu. Nanesite polovinu fila na prvi list oblande. Onda stavite drugi list pa blago pritisnite. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pa ostavite par sati u frižideru. Secite oblande na kocke.
Možda vas zanima:
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Samo dodajte čaj ili kafu uz kolač.
BELE KEKS KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina nestane dok pristavite kafu
Prave se brzo i lako, a osvajaju ukusom.
BRZE A PREUKUSNE KEKS KOCKE Nema paljenja rerne, biće savršene za iznenadne goste
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI KEKS KOLAČ Kremast, jeftin i neodoljiv, a pravi se maltene sam
Najbolje služite u šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)