PREVRNUTI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Mekan kao duša, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 15 zrelih šljiva (bez koštica)
- 3 kašike šećera
- 30 g putera (otopljenog)
- 1 kašičica cimeta (po želji)
Za biskvit:
- 100 g omekšalog putera
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 3–4 kašike mleka
Priprema:
Kalup za tortu (prečnika 24 cm) ili manji pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje ili premažite puterom. Na dno rasporedite polovine šljiva, sečenom stranom nadole. Prelijte ih otopljenim puterom i pospite šećerom i cimetom. Biskvit: Umutite penasto omekšali puter sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, mešajući. Zatim dodajte vanilu.
U posebnoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu, naizmenično sa mlekom, dok ne dobijete glatku smesu. Pažljivo rasporedite biskvitnu smesu preko šljiva u plehu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 40 minuta. Nakon pečenja, ostavite kolač da se hladi u plehu oko 10 minuta, a zatim ga pažljivo preokrenite na tacnu.
Možda vas zanima:
SOČNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA BOLJI OD SVAKE TORTE Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sočan, nećete moći da prestanete da jedete.
PUPINOVA VOĆNA PITA RAZBIJA UKUSOM On je poslednju paru dao na ovaj slatkiš
Sočna i mirisna, nema joj ravne.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)