ČOKO KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste ali i domaćice početnice, ukusa koji se ne zaboravlja
Mera je čaša od 200 ml.
Potrebno je:
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 čaša kokosa
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
Glazura
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleko, ulje, jogurt i šećere. Zatim dodajte kokos pa brašno prosejano sa praškom za pecivo. Brašno dodajte postepeno i dobro promešajte pre svakog dodavanja. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napravite glazuru od čokolade i ulja pa njome prelijte kolač. Ostavite kolač da se prohladi, pa secite i služite.
Možda vas zanima:
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
NAJBRŽI LAVA KOLAČ SRUŠIO DRUŠTVENE MREŽE Nema jaja ni brašna, a gotov za 2 minuta
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
ŠANO DUŠO TERA VODU NA USTA Kolač šaljivog imena i savršenog ukusa
Savršen spoj lešnika i čokolade.
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAJONEZOM Totalno nespojivo, ali ukus je bogovski
Kremast i sočan, svi će vam tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)