ŽUTI KOLAČ SA TREŠNJAMA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Skromna poslastica koja se pamti
Priprema je jednostavna, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika običnog brašna
- 100 g putera (ili margarina)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 300 g trešanja bez koštica
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Trešnje operite pa im uklonite koštice i malo ih osušite.Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zasebno, penasto umutite žumanca sa šećerom. Zatim dodajte omekšali puter i mešajte dok smesa ne postane glatka. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu sa žumancima. Sneg umešajte špatulom u smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Preko smese rasporedite trešnje. Pecite kolač 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA GROŽĐEM MILUJE NEPCA Mekan biskvit i sočne bobice za ukus koji se ne zaboravlja
Mirisan i sočan, pravićete stalno.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
VOĆNI KOLAČ SA JOGURTOM Brzi desert savršen za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Lagan, jednostavan i sočan, i dupla mera će biti malo.
ŽUTI KOLAČ SA BOROVNICAMA BUDI NOSTALGIJU Ispadne isti kao onaj bakin, a uspeva i početnicima
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)