ŽUTI KOLAČ SA TREŠNJAMA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Skromna poslastica koja se pamti

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

žuti kolač sa trešnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika običnog brašna
  • 100 g putera (ili margarina)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 300 g trešanja bez koštica

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.  Trešnje operite pa im uklonite koštice i malo ih osušite.Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zasebno, penasto umutite žumanca sa šećerom. Zatim dodajte omekšali puter i mešajte dok smesa ne postane glatka. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu sa žumancima.  Sneg umešajte špatulom u smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Preko smese rasporedite trešnje. Pecite kolač 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading