BAKIN KREMASTI KOLAČ SA LIMUNOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Sočan i osvežavajući, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 120 ml mleka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- rendana korica 2 limuna
- sok 1 limuna
Za preliv (sirup):
- sok 2 limuna
- 3 kašike šećera
- 100 ml vode
Za glazuru (opciono):
- 100 g prah šećera
- 2–3 kašike limunovog soka
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte ulje, mleko, limunovu koricu i sok, pa sve izmešajte. Zatim dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i umutite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte je u podmazan i pobrašnjen pleh srednje veličine i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta (proverite čačkalicom).
Prokuvajte limunov sok s vodom i šećerom dok se šećer ne otopi, pa ostavite da se malo prohladi. Topao kolač izbockajte viljuškom i prelijte mlakim sirupom. Ostavite da upije i potpuno se ohladi.
Ako želite dodatnu osvežavajuću notu, pomešajte prah šećer s limunovim sokom u gustu glazuru i premažite preko ohlađenog kolača.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)