MEDENJACI PO RECEPTU IZ 1903 GODINE Sve se samo pomeša i peče, a ostaju meki danima
Priprema je jednostavna, a tope se u ustima.
Potrebno je:
- 140 g meda
- 9 kašika šećera
- 500 g brašna
- 4 žumanca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U šerpi pomešajte med sa šećerom, pa stavite na ringlu da provri. Onda skinite sa ringle pa dodajte brašno i varjačom dobro sjedinite varjačom, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite žumanca sa praškom za pecivo, pa dodajte cimet i limunov sok.Narendajte limunovu koricu i dodajte u smesu. Zatim sve dobro umesite. Modlom vadite medenjake pa ih ređajte u pleh obložen pek papirom. Zasecite svaki medenjak nožem po površini. Pecite medenjake oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MEDENJACI BOLJI OD KUPOVNIH Savršeno idu uz kafu ili čaj, a zaladiće vas u trenu
Mekani i slatki, nema ko će im odoleti.
MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.
ŠEKERPARE PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Podećaju na medenjake, a gotove dok pristavite kafu
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
POSNI MEDENJACI RAZVALJUJU UKUSOM Pojedu se pre nego što stignu da se izvade iz pleha
Sve se samo pomeša i peče, a savršeni uz kafu ili čaj.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)