DOMAĆI IŠLERI Omiljeni sitni kolači koji prvi nestanu sa stola, i dupla mera bude malo

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Savršeni uz čaj ili kafu.

posni išleri
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo

  • 180 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g pečenog mlevenog lešnika
  • 200 g brašna
  • džem od kajsija

Za glazuru:

  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • pola čaše vode
  • kašika putera

Priprema

Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite pola sata da odstoji u frižideru. Razvijte ga do debljine od 0,5 cm, izvadite pogačice modlom i pecite na podmazanom plehu na 180 stepeni da blago porumene. Džemom spajajte po dve i svaku umačite u glazuru od čokolade. Za glazuru ušpinujte šećer s vodom, sklonite s vatre, dodajte rendanu čokoladu i puter, pa mutite dok se ne ohladi.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading