MEDENE OBLANDE BUDE USPOMENU NA DETINJSTVO Hrskave i pune bogatog, kremastog fila

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

medene oblande
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 200 g meda
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 200 ml mleka
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog keksa

Priprema:

Na tihoj vatri u šerpi otopite med, šećer i margarin, uz neprestano mešanje dok se sve ne sjedini. Onda dodajte mleko i mešajte dok ne provri. Smesu skinite sa vatre pa dodajte mlevene orahe i mleveni keks, uz mešanje dok ne dobijete gustu smesu. Pustite fil da se malo prohladi, ali da ostane topao, zbog boljeg razmazivanja. Koru oblande stavite na radnu površinu pa preko ravnomerno rasporedite deo fila. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal, završavajući sa korom. Zatim prekrijte čistom krpom pa pokrijte daskom i opteretite nečim teškim, da se sastojci dobro sjedine. Ostavite tako preko noći, da se fil dobro upije. Onda secite kolač na štangle ili kocke.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading