MEDENE OBLANDE BUDE USPOMENU NA DETINJSTVO Hrskave i pune bogatog, kremastog fila
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 1 pakovanje oblandi
- 200 g meda
- 200 g šećera
- 250 g margarina ili maslaca
- 200 ml mleka
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g mlevenog keksa
Priprema:
Na tihoj vatri u šerpi otopite med, šećer i margarin, uz neprestano mešanje dok se sve ne sjedini. Onda dodajte mleko i mešajte dok ne provri. Smesu skinite sa vatre pa dodajte mlevene orahe i mleveni keks, uz mešanje dok ne dobijete gustu smesu. Pustite fil da se malo prohladi, ali da ostane topao, zbog boljeg razmazivanja. Koru oblande stavite na radnu površinu pa preko ravnomerno rasporedite deo fila. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal, završavajući sa korom. Zatim prekrijte čistom krpom pa pokrijte daskom i opteretite nečim teškim, da se sastojci dobro sjedine. Ostavite tako preko noći, da se fil dobro upije. Onda secite kolač na štangle ili kocke.
Možda vas zanima:
OBLANDE SA KARAMEL FILOM Nekada su sve domaćice pravile ovaj slatkiš, budi nostalgiju od prvog zalogaja
Mekane i slatke, prste da poližete.
OBLANDE Kolač na kome su odrasle generacije, po receptu koji bi valjalo da zapišete
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)