BANOFI PITA SAVRŠENA ZA IZNENADNE GOSTE Nema paljenja rerne, a lagana i kremasta

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

banofi pita
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu

  • 150 g keksa
  • 75 g maslaca

Još potrebno:

  • 75 g maslaca
  • 75 g šećera
  • 400 g kondenzovanog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 zrele banane
  • 300 ml slatke pavlake

Dodatno:

  • 50 g tamne čokolade
  • 1 kašičica kakaoa u prahu

Priprema

Premažite maslacem kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Onda uzmite keks pa istopite maslac, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak maslaca pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte kondenzovano mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Na kraju poprskajte rastopljenom tamnom čokoladom ili pospite kakaoom. Servirajte hladno.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading