STARINSKA TORTA SA ORASIMA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Po ukusu joj nema ravne, a prepuna bogatih filova
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Beli fil:
- 500 ml mleko
- 4 kašike brašna
- 200 g šećera
- 200 g putera
- 1 vanilin šećer
Čokoladni sloj:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Onda dodajte jedno po jedno žumance , uz neprestano mućenje.Polako umešajte mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Smesu podelite na 2 dela. Pecite kore oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pustite kore da se ohlade. Brašno i šećer pomešajte u šerpu pa polako sipajte mleko, uz neprestano mešanje. Kuvajte sve dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Potom skinite sa vatre pa pustite da se ohladi. Puter umutite sa vanilinim šećerom, pa ga polako dodajte u prohlađen fil, sve dok ne dobijete gladak krem. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja u šerpi ali nemojte da dozvolite da provri.Onda skinite sa vatre i dodajte polomljenu čokoladu, pa mešajte sve dok se ne otopi. Stavite prvu koru pa je premažite polovinom belog fila. Preko nanesite polovinu čokoladnog pa ravnomerno rasporedite. Onda nanesite drugu koru pa premažite ostatkom belog, pa onda ostatkom čokoladnog fila. Ostavite tortu u frižideru.
Možda vas zanima:
STARINSKA TORTA Jednostavna i prepuna oraha, u pravoj eksploziji ukusa
Jednostavna poslastica skupog ukusa oduševiće sve koji je budu probali.
NANINA TORTA IZ STAROG ROKOVNIKA Sastojke već imate, a neodoljiva i izdašna
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)