DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
Potrebno je:
- kilogram limuna
- 1,5 kg šećera
- 400 ml vode
Priprema:
Operite dobro limun pa ogulite koru. Sipajte vodu, limunove i koru pa kuvajte oko 20 minuta.Zatim ocedite pa isecite na kriške i izgnječite. Onda dodajte šećer i kuvajte dok džem ne krene da se zgušnjava,. Sipajte džem u sterilisane tegle.
Možda vas zanima:
BAKIN DŽEM OD KAJSIJA Svaki zalogaj budi nostalgiju, a treba vam samo 2 sastojka
Priprema je jednostavna, a savršeno ide uz palačinke i krofne.
DOMAĆI DŽEM OD DINJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, po ukusu mu nema ravnog
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
MARMELADA OD VIŠANJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ista kao ona bakina
I dupla mera će biti malo.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)