DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

posni čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 5 kašika mleka
  • 80 g margarina ili putera

Za kremasti, beli fil:

  • 450 g sirnog namaza
  • 1 kesica krem fiksa
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kesica želatina
  • 500 ml slatke pavlake  
  • 220 g šećera u prahu

Za voćni fil:

  • 500 g voća (jagode, višnje, maline)
  • 100 ml vode
  • 1 kesica želatina
  • 50 ml vode
  • 4 kašike šećera

Priprema:

Voće kuvajte 10 minuta sa vodom i šećerom. Pomešajte kesicu želatina sa 50 ml vode. Onda ga otopite na blagoj vatri, pa pomešajte sa voćem. Pustite da se prohladi.Umutite margarin sa mlekom i mlevenim keksom. Izllijte smesu u kalup, pa stavite u frižider. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem fiks. Onda umešajte sirni namaz, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin otopite u 50 ml vode, pa ostavite da nabubri 10 minuta. Kuvajte želatin na tihoj vatri. Prethodno napravljenu smesu dodajte  otopljen želatin, pa dobro umutite. Zatim, izvadite biskvit iz frižidera, pa dodajte kremasti fil, pa preko voćni fil. Ostavite tortu dva sata da se ohladi u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading