BAKLAVA BEZ KORA MILUJE NEPCA Sočna i mekana, a još bolja od originala
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
Potrebno je:
- 12 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 12 kašika griza
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 150-200 g mlevenih oraha
Za preliv:
- 400 g šećera
- 400-450 ml vode
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite jaja pa dodajte šećer i umutite dobro. Sipajte mleko i ulje pa polako dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, grizom i orasima, uz neprestano mešanje varjačom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Zatim izvadite i ostavite da se ohladi. Sjedinite šećer sa vodom i kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok ne proključa. Kolač isecite na kocke i izbockajte čačkalicom pa prelijte pripremljenim sirupom. Na kraju, pospite baklavu mlevenim ili seckanim orasima.
Možda vas zanima:
STARI BOSANSKI RECEPT ZA BAKLAVU SA MAKOM Upije sav sirup i nije nimalo slatka
Savršena za praznike i sve bitne događaje.
LAŽNA BAKLAVA ZA LENJE DOMAĆICE Gotova očas posla, a i dupla mera je malo
Mirisna i sočna, polizaćete i tanjir.
BAKLAVA SA ORASIMA I MEDOM RAZBIJA UKUSOM Ispadne sočna, a nije preslatka
Polizaćete i tanjir koliko je sočna.
BAKLAVA ROLAT ZA SAVRŠENI VIKEND Ko ga jednom proba uvek mu se vraća
Nestane sa stola čim se postavi.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)