BAKLAVA BEZ KORA MILUJE NEPCA Sočna i mekana, a još bolja od originala

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ukusa koji govori više od 1000 jezika.

baklava bez kora
Shutterstock

Potrebno je:

  • 12 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 12 kašika griza
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 150-200 g mlevenih oraha


Za preliv:

  • 400 g šećera
  • 400-450 ml vode


Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite jaja pa dodajte šećer i umutite dobro. Sipajte mleko i ulje pa polako dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, grizom i orasima, uz neprestano mešanje varjačom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Zatim izvadite i ostavite da se ohladi. Sjedinite šećer sa vodom i kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok ne proključa. Kolač isecite na kocke i izbockajte čačkalicom pa prelijte pripremljenim sirupom. Na kraju, pospite baklavu mlevenim ili seckanim orasima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading