TAKO JEDNOSTAVAN, A NEODOLJIV KOH Svaka domaćica u Jugoslaviji je znala recept

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a nema ko ga ne voli.

koh
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika griza
  • 3 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Umutite penasto belanca, dodajte šećer i žumanca. Zatim griz i brašno pomešano s praškom za pecivo. Tepsiju podmažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko, šećer i vanilin šećer stavite da provri. Vruć koh prelijte prokuvanim mlekom, ostavite da se ohladi i secite na kocke.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading