BAKINA TORTA SA JABUKAMA SAVRŠENA ZA JESEN Ukusa koji govori više od 1000 jezika

Ivana Pavlović

08:50

Slatki kutak 0

Mirisna i sočna poslastica raspametiće i one izbirljive.

torta sa jabukama
Shutterstock

Porebno je:

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera (šolja je 2 dcl)
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja ulja
  • 2 rendane jabuke
  • 2 šolje griza
  • 2 šolje mlevenih oraha
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera

 

Preliv za biskvit:

  • 3 dcl mleka
  • 1 šolja šećera
  • 2 velike kašike kakaoa

 

Za dekoraciju:

  • 1/2 l slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 mlevenih oraha za posipanje

 

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje. Potreban vam je tiganj 38x25. Umutiti mikserom jaja i šećer pa dodati mleko, ulje i sve lagano izmešati. Pomešajte jabuke, griz, orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i dodajte u prethodno umućenu smesu. Sve dobro izmešati drvenom kašikom i sipati u nauljen i brašnom posut pleh. Pecite oko pola sata. Dok se biskvit peče, u šerpu sipajte mleko, šećer i kakao i sve stavite da provri. Ostavite da se ohladi. Sačekajte da se biskvit ohladi i prelijte ga ohlađenim prelivom. Slatku pavlaku pomešati sa 2 kašike šećera sa prstohvatom vanilin šećera i ukrasiti tortu. Pospite mlevenim orasima. Neka odstoji neko vreme.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading