BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 300 ml ulja
- 300 g šećera
- korica jednog većeg limuna
- 250 ml mleka
- 600 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Zagrejte aparat za galete. U jednoj posudi umutiti jaja sa šećerom, pa polako dodajte ulje, limun, brašno, mleko i prašak za pecivo. Sjedinite dobro. Sipajte po dve, tri kašike smese u zagrejan aparat i pecite.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Klasik koji nikada ne dosadi
Zamiriše cela kuća dok se peče.
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
GALETE OD KROMPIRA SE TOPE U USTIMA Sa merama na šolje, a gotove za 15 minuta
Služite uz prženu slaninu ili kiselu pavlaku.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)