NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.

Potrebno je
- 1,5 šolja brašna
- pola šolje šećera
- 3 kašike kakaoa
- 3 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 1 šolja mleka
- 2 velika jaja
- 4 kašike putera
Za krem:
- 1 kašika putera
- 3/4 šolje šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica mleka
Priprema
U jednoj većoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so. Dodajte meko, jaja i otopljen puter. Smesu dobro sjedinite. U zasebnoj posudi pomešajte omekšali puter, šećer, ekstrakt vanile i mleko pa mešajte, sve dok smesa ne postane homogena. Uljem premažite aparat za galete pa sipajte po malo smese. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Bon appetit!

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.
Komentari (0)