NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.

čokoladne galete
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 šolja brašna
  • pola šolje šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 1 šolja mleka
  • 2 velika jaja
  • 4 kašike putera

Za krem:

  • 1 kašika putera
  • 3/4 šolje šećera
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašičica mleka

Priprema

U jednoj većoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so. Dodajte meko, jaja i otopljen puter. Smesu dobro sjedinite. U zasebnoj posudi pomešajte omekšali puter, šećer, ekstrakt vanile i mleko pa mešajte, sve dok smesa ne postane homogena. Uljem premažite aparat za galete pa sipajte po malo smese. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading