NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.

čokoladne galete
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 šolja brašna
  • pola šolje šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 1 šolja mleka
  • 2 velika jaja
  • 4 kašike putera

Za krem:

  • 1 kašika putera
  • 3/4 šolje šećera
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašičica mleka

Priprema

U jednoj većoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so. Dodajte meko, jaja i otopljen puter. Smesu dobro sjedinite. U zasebnoj posudi pomešajte omekšali puter, šećer, ekstrakt vanile i mleko pa mešajte, sve dok smesa ne postane homogena. Uljem premažite aparat za galete pa sipajte po malo smese. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Bon appetit!

Komentari (0)