MADLENE KOLAČIĆI MIRIŠU NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 120 g brašna
- 100 g putera
- 2 jaja
- 80 g šećera
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1 kašičica praška za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta i svetla. Onda dodajte vanilu ili koricu limuna, pa polako umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte otopljeni puter i sve sjedinite u glatko testo. Izlijte smesu u kalup za madlen kolačiće. Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju kolače pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne
Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.
LEŠNIK TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Prepuna sočnog fila i kremasta, a svi je vole
Savršena za sve dečije rođendane i specijalne prilike.
PAMUK KOLAČ SE TOPI U USTIMA Treba vam samo 3 sastojka, a nema mu ravnog
Sočan i lagan, i dupla mera je malo.
MRAMORNI KUGLOF ZA PRAVE SLADOKUSCE Preukusan i savršen za iznenadne goste
Ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNA PITA PO RECEPTU RIZ VITERSPUN RASPAMETILA DOMAĆICE Ukusa za čistu desetku
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BUNDEVARA PO JEDINOM RECEPTU KOJI VAM JE POTREBAN Toliko hrskava da se čuje u komšiluku
Sočna i hrskava u isto vreme, a zamiriše cela kuća dok se peče.
Komentari (0)