ČOKO MOKO TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Nema pečenja ni kuvanja, a posebno je vole najmlađi
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
- 400 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 500 g šlaga
- 6 dl kisele vode
- 7,5 dl čokoladnog mleka
Priprema:
U jednoj posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom. Onda dodajte mleveni keks i sve dobro izmešajte. Zasebno umutite šlag sa kiselom vodom. Jednu koru stavite u kalup pa prelijte sa 2, 5 dl čokoladnog mleka. Preji stavite fil sa mlevenim keksom, pa preko šlag. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa šlagom. Ostavite tortu par sati u frižideru da se dobro stegne.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)