POSNI BUREK SA VIŠNJAMA SE SMAŽE U TRENU Mirisan i sočan, polovina se pojede dok je u plehu
Savršen uz šolju jogurta ili kafu.
Potrebno vam je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- oko 1kg očišćenih višanja
- 100 grama šećera u prahu
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jednu koru isprskajte sa malo kisele vode i ulja, pa drugu koru i treću koru. Onda preko treće kore stavite očišćene višnje i šećer pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite burek oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotov burek sa višnjama pospite šećerom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)