KOLAČ NA ČAŠE OD BUNDEVE Starinski recept iz bakine sveske koji će vas vratiti u detinjstvo
Tražite savršen kolač koji se pravi lako, miriše na jesen i bakinu kuhinju? Pronašli ste ga!
Tražite savršen kolač koji se pravi lako, miriše na jesen i bakinu kuhinju? Ovaj starinski kolač na čaše sa bundevom, orasima i džemom je upravo ono što vam treba! Bez komplikovanog merenja, sve se meri običnom šoljom, a rezultat je sočan, mekan kolač i pun ukusa. Idealno za dane kad vam treba nešto brzo, slatko i toplo.
Starinski kolač na čaše sa bundevom
Sastojci:
500 g rendane bundeve
2 šolje (od 150 ml) brašna
1,5 šolja šećera
1 šolja griza
1 šolja seckanih oraha
1 šolja ulja
1 kašičica sode bikarbone
1 kesica vanilin šećera
džem za premaz
Priprema:
Pomešajte bundevu, šećer, ulje i sodu bikarbonu i ostavite da stoji jedan sat. U to dodajte griz, brašno, vanilin šećer i seckane orahe. Dobro izmešajte i sipajte u podmazan pleh. Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ohladite kolač, premažite sa 4-5 kašika džema od kajsije (ili po želji) i pospite mlevenim orasima.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)