POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!

Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.

čokoladna torta
Shutterstock

Posna čokoladna torta ima mekane kore sa orasima i kakao fil prepun ukusa koji je pretvaraju u desert koji nestaje za tren na slavi!

POSNA ČOKOLADNA TORTA 

Sastojci:

300 g brašna

250 g šećera

100 g mlevenih oraha

100 g suvog grožđa

4 kašike kakaoa

1 prašak za pecivo

3 kašike džema od kajsije

1 prstohvat sode bikarbone

300 ml kisele vode

Za fil:

100 g čokolade

100 g mlevenih oraha

200 g margarina

3 kesice pudinga od čokolade

1 l vode

3 kašike šećera

1 kašika brašna

50 g šećera u prahu

Priprema:

Kore: Brašno izmešatisa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, šećerom, kakaom i mlevenim orasima. Dodati džem i kiselu vodu i umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine. Umešati i suvo grožđe. Podeliti smesu na tri dela i peći tri kore u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom plehu.

Fil: Staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding. U vruće umešati čokoladu, orahe i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati u ohlađen puding i mikserom sjediniti. Nafilovati kore i tortu okolo i ostaviti da se torta stegne. Ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim orasima.

 

 

Komentari (0)

Loading