POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Posna čokoladna torta ima mekane kore sa orasima i kakao fil prepun ukusa koji je pretvaraju u desert koji nestaje za tren na slavi!
POSNA ČOKOLADNA TORTA
Sastojci:
300 g brašna
250 g šećera
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
3 kašike džema od kajsije
1 prstohvat sode bikarbone
300 ml kisele vode
Za fil:
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
200 g margarina
3 kesice pudinga od čokolade
1 l vode
3 kašike šećera
1 kašika brašna
50 g šećera u prahu
Priprema:
Kore: Brašno izmešatisa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, šećerom, kakaom i mlevenim orasima. Dodati džem i kiselu vodu i umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine. Umešati i suvo grožđe. Podeliti smesu na tri dela i peći tri kore u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom plehu.
Fil: Staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding. U vruće umešati čokoladu, orahe i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati u ohlađen puding i mikserom sjediniti. Nafilovati kore i tortu okolo i ostaviti da se torta stegne. Ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim orasima.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)