DOMAĆE BUHTLE SE TOPE U USTIMA Tradicija, miris i ukus u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz kafu ili čaj.

buhtle sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 500 g brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • 250 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 80 g putera
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Za punjenje:

  • džem po želji

Za premaz:

  • 1 jaje

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U toplom mleku razmutite kvasac sa kašičicom šećera pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. So, brašno, preostali šećer, jaje i otopljeni puter dodajte u brašno.  Onda dodajte nadošli kvasac pa zamesite glatko testo. Ostavite oko sat vremena da naraste. Zatim ga razvaljajte na debljinu od oko 1 cm i isecite u kvadrate. Nanesite kašičicu džema na sredinu pa preklopite i oblikujte kiflice. Potom ih poređajte u podmazan pleh. Ostavite još pola sata da narastu. Premažite ih umućenim jajetom. Pecite  oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju pospite buhtle šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading