DOMAĆE BUHTLE SE TOPE U USTIMA Tradicija, miris i ukus u svakom zalogaju
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 250 ml mleka
- 50 g šećera
- 80 g putera
- 1 jaje
- prstohvat soli
Za punjenje:
- džem po želji
Za premaz:
- 1 jaje
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U toplom mleku razmutite kvasac sa kašičicom šećera pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. So, brašno, preostali šećer, jaje i otopljeni puter dodajte u brašno. Onda dodajte nadošli kvasac pa zamesite glatko testo. Ostavite oko sat vremena da naraste. Zatim ga razvaljajte na debljinu od oko 1 cm i isecite u kvadrate. Nanesite kašičicu džema na sredinu pa preklopite i oblikujte kiflice. Potom ih poređajte u podmazan pleh. Ostavite još pola sata da narastu. Premažite ih umućenim jajetom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju pospite buhtle šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Poćiće vam voda na usta
Mirisne i sočne, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
MEDVEĐE ŠAPE SA ORASIMA Neodoljivo mekani i mirisni kolači, uspevaju svima
Medveđe šape s orasima su suvi kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
POSNA JAFA ROZEN TORTA Ako ne znate šta da pravite za svetog Nikolu, ovaj kolač biće zvezda vaše trpeze!
Ako razmišljate šta da spremate za slavu, ovaj kolač je pravi izbor za vas
Komentari (0)