TIRAMISU ROLAT SE TOPI U USTIMA A ukusa da ti pamet stane
Ako volite kafu, ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 110 g brašna
- 10 g kukuruznog skroba
- 30 g kefira
- 15 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 8 g vanilinog šećera
Za premazivanje:
- 150 ml sveže skuvane kafe
Dodatno:
- kakao prah
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja i šećere. Kad se smesa sjedini i postane svetla i prozračna, dodajte kefir i ulje, pa ponovo promešajte mikserom. U testo dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Mutite na slaboj brzini dok ne dobijete glatko testo. Testo izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite 10 do 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Zatim skuvajte jaku kafu pa je ohladite. Umutite dobro ohlađenu slatku pavlaku pa dodajte šećere. Umešajte krem sir. Dobro umutite. Sklonite papir za pečenje, pa patišpanj potopite u hladnu kafu. Stavite veći deo krema preko patišpanja pa poravnajte. Pospite kakaoom, pa pažljivo umotajte u rolat. Premažite ostatkom krema.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
TIRAMISU ROLAT ZA NAJLEPŠU NEDELJU Sve se samo pomeša i peče, a razbija ukusom
Ako volite čuveni kolač sa kafom, ovaj rolat ćete obožavati.
TIRAMISU ROLAT Desert sa kafom budi sva čula, a gosti će ga obožavati
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)