NEODOLJIVI SNIKERS ROLAT SE TOPI U USTIMA A ukusa da ti pamet stane

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Savršen za svečanu i slavsku trpezu.

snikers rolat
Printscreen

Potrebno je:

Za čokoladnu koru:

  • 100 g brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • prstohvat soli
  • 4 kašike mleka

Za karamel bez pavlake:

  • 150 g šećera
  • 50 g putera
  • 70 g toplog mleka
  • prstohvat soli
  • 100 g neslanog kikirikija

Za krem:

  • 200 g slatke pavlake 
  • 200 g krem sira 

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 70 g toplog mleka
  • 4 kašike seckanog kikirikija

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dokne dobijete svetlu smesu. Zasebno pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u umućena jaja, pa sipajte mleko. Smesu izlijte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim urolajte koru u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Šećer otopite na srednjoj vatri bez mešanja, pa dodajte puter i mešajte. Nalijte toplo mleko i kuvajte još 2 minuta. Dodajte prstohvat soli i kikiriki pa pustite da se prohladi. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag pa umešajte krem sir i dobro mutite. Razvijte koru pa je premažite karamelom sa kikirikijem. Preko nanesite sloj krema pa čvrsto urolajte. Rolat obmotajte prozirnom folijom i ostavite bar 2 sata u frižideru. Čokoladu otopite sa toplim mlekom da dobijete glazuru. Prelijte preko rolata pa pospite kikirikijem.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading