NEODOLJIVI SNIKERS ROLAT SE TOPI U USTIMA A ukusa da ti pamet stane
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Za čokoladnu koru:
- 100 g brašna
- 1 kašika kakao praha
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 4 jaja
- 120 g šećera
- prstohvat soli
- 4 kašike mleka
Za karamel bez pavlake:
- 150 g šećera
- 50 g putera
- 70 g toplog mleka
- prstohvat soli
- 100 g neslanog kikirikija
Za krem:
- 200 g slatke pavlake
- 200 g krem sira
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g čokolade
- 70 g toplog mleka
- 4 kašike seckanog kikirikija
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dokne dobijete svetlu smesu. Zasebno pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u umućena jaja, pa sipajte mleko. Smesu izlijte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim urolajte koru u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Šećer otopite na srednjoj vatri bez mešanja, pa dodajte puter i mešajte. Nalijte toplo mleko i kuvajte još 2 minuta. Dodajte prstohvat soli i kikiriki pa pustite da se prohladi. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag pa umešajte krem sir i dobro mutite. Razvijte koru pa je premažite karamelom sa kikirikijem. Preko nanesite sloj krema pa čvrsto urolajte. Rolat obmotajte prozirnom folijom i ostavite bar 2 sata u frižideru. Čokoladu otopite sa toplim mlekom da dobijete glazuru. Prelijte preko rolata pa pospite kikirikijem.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
ŠVARCVALD ROLAT SE TOPI U USTIMA Brži od torte, a ukusom nimalo ne zaostaje
Kremast i sladak, savršen za slavu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Kraljice slavskog stola: Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom
Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli
Komentari (0)