MERINGE ROLAT SA MALINAMA Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu

Ivana Pavlović

08:08

Slatki kutak 0

Kremast i lagan, savršen za slavu.

rolat sa malinama
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 5 belanaca
  • 275 g sitnog kristal šećera
  • 20 g listića badema

Za fil:

  • 200 ml neutralne pavlake
  • 150 ml milerama
  • pola kesice vanilin šećera
  • 250 g malina ili drugog sitnog voća po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite s prstohvatom soli, na najvećoj brzini. Dodajte kašiku po kašiku šećera, uz stalno mućenje. U pleh ravnomerno utisnite smesu, pa pospite listićima badema. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Mikserom umutite pavlaku, pa dodajte mileram i vanilin šećer. Iz rerne izvadite koru pa okrenite da strana s bademima bude dole. Ostavite da se prohladi, pa filujte. Testo uz pomoć papira uvijte u čvrst rolat. Na kraju, skinite papir i dekorišite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading