POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

Vasina torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g posnog keksa 
  • 250 g oraha 
  • 250 g margarina 
  • 750 ml posne slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu + 2 kašike 
  • 100 g posne čokolade 
  • 1 pomorandža 

Priprema

Izblendajte keks i 120 g oraha zajedno. Zatim u činiji pomešajte pola količine mlevenog keksa, kao i pola količine mlevenih oraha. Smesi dodajte pola margarina, kao i pet kašika posne slatke pavlake. Smesu dobro sjedinite. U okrugli kalup nauljen i obložen pek papirom, sipajte smesu, lepo je poravnajte i utisnite. Umutite pavlaku koja vam je ostala sa šećerom u prahu. Onda u činiji pomešajte preostali margarin, pa mu dodajte šećer u prahu (2 kašike) i čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte sok od pomorandže i rendanu koru, kao i pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite smesu dobro. Zatim dodajte ostatak oraha i keksa.  Promešajte pa sipajte preko keksa i poravnajte. Onda dodajte i preostalu umućenu slatku pavlaku i poravnajte. Na kraju, dekorišite tortu sa seckanim orasima.

Ovo niste znali o belom luku

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading