POSNA REFORMA TORTA Ukusom savršeno parira originalu, a svi je vole
Gosti će biti raspamećeni ukusom.
Potrebno je:
Za kore:
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g seckanih oraha
- 150 g meda
- 150 ml vode
- 100 g šećera
- kesica praška za pecivo
Za fil:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 80 ml vode
- kesica vanilin-šećera
- 150 g posne čokolade za kuvanje
- 250 g posnog margarina
Za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, vodu i med . Zasebno pomešajte 200 g brašna sa praškom za pecivo pa dodajte seckane i mlevene orahe. Varjačom sjedinite obe smese pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi pa je presecite uzdužno na tri dela. Zakuvajte vodu sa šećerima dok ne provri pa skinite sa ringle. Odmah dodajte mlevene orahe i polomljenu posnu čokoladu. Varjačom mešajte sve dok se ne otopi. Zatim pustite da se fil prohladi. U jednoj posudi umutite margarin pa ga dodajte prohlađenom filu. Premažite kore pripremljenim filom pa pustite da torta odstoji 24 sata. Tada napravite glazuru otapanjem posne čokolade sa uljem. Njome prelijte tortu pa je ukrasite mlevenim i seckanim orasima.
Možda vas zanima:
POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
POSNA REFORMA TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a pomera granice dobrog ukusa
Posna verzija čuvene Reforme ulepšaće svaku svečanu trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)