RUSKE KAPE ZA NAJLEPŠU SLAVU Jednostavni kolači savršenog ukusa

Ivana Pavlović

13:30

Slatki kutak 0

Klasik koji nikad ne izlazi iz mode.

ruske kape
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 6 jaja 
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml mleka
  • 200 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g maslaca

Za preliv:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g maslaca

Za posipanje:

  • 200 g brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Onda dodajte mleko i ulje, pa dobro izmešajte. Polako umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se biksvit ohladi pa ga secite na krugove pomoću čaše. Zagrejte mleko sa šećerom sve dok ne provri. Zasebno pomešajte brašno sa malo hladnog mleka da dobijete glatku smesu. Zatim dodajte u vrelo mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte na tihoj vatri sve dok se ne zgusne. Onda pustite da se ohladi pa umešajte omekšali maslac i vanilin šećer. Mikserom sve dobro umutite. Nanesite sloj fila na svaki krug biskvita pa preklopite drugim krugom. Zatim stranice premažite filom i valjajte u kokosovo brašno. Čokoladu otopite sa maslacem na pari dok smesa ne postane glatka. Na kraju umačite svaku kapu u čokoladni preliv pa ostavite da se stegnu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading