RUSKE KAPE ZA NAJLEPŠU SLAVU Jednostavni kolači savršenog ukusa
Klasik koji nikad ne izlazi iz mode.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
Za fil:
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g maslaca
Za preliv:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g maslaca
Za posipanje:
- 200 g brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Onda dodajte mleko i ulje, pa dobro izmešajte. Polako umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se biksvit ohladi pa ga secite na krugove pomoću čaše. Zagrejte mleko sa šećerom sve dok ne provri. Zasebno pomešajte brašno sa malo hladnog mleka da dobijete glatku smesu. Zatim dodajte u vrelo mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte na tihoj vatri sve dok se ne zgusne. Onda pustite da se ohladi pa umešajte omekšali maslac i vanilin šećer. Mikserom sve dobro umutite. Nanesite sloj fila na svaki krug biskvita pa preklopite drugim krugom. Zatim stranice premažite filom i valjajte u kokosovo brašno. Čokoladu otopite sa maslacem na pari dok smesa ne postane glatka. Na kraju umačite svaku kapu u čokoladni preliv pa ostavite da se stegnu.
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE OD KEKSIĆA SA POMORANDŽOM Još brže i jednostavnije za pripremu, a ukusom bude sva čula
Prave se lako, a pojedu odmah.
RUSKE KAPE Savršena simfonija čokolade i kokosa, mirisa i ukusa koji se pamte
Nestaće sa stola prve, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
RUSKE KAPE Neodoljivi spoj kokosa i čokolade u kolačima koji se ne odbijaju
Savršeni za svaku svečanu i slavsku trpezu.
DOMAĆA LEŠNIK GNEZDA ZA SVE SVEČANOSTI A može i dete da ih napravi
Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)