BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.

bunar kiflice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g brašna
  • 350 g masti
  • 2 jajeta
  • 1 paketić kvasca
  • 250 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 150 g šećera u prahu
  • džem po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku sa kašičicom šećera, pa ostavite 15 minuta da se aktivira. U jednoj posudi umutite mast sa jajima i ostatkom šećera. Onda postepeno dodajte kvasac i brašno, pa umesite glatko testo. Zatim ga pokrijte folijom i ostavite preko noći u frižideru. Podelite testo na 3 jednaka dela, pa svaki razvucite na debljinu oko pola centimetra. Zatim isecite na 9 jednakih trouglova. Dodajte po kašiku džema u širi deo pa umotajte kiflice. Kiflice ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, tople kiflice valjajte u šećer u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading