ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM MILUJE NEPCA Sočan fil i mekane kore, ukusa da ti pamet stane

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Savršeno ide uz šoljicu kafe.

štrudla sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 400 g mekog brašna
  • 50 g kakao praha
  • 30 g suvog kvasca
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jajeta
  • rendana kora limuna
  • 2 kašike ruma
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 500 g krem sira
  • 100 g griza
  • 100 g seckane čokolade
  • kandirane trešnje

Za premazivanje:

  • 1 jaje

Priprema

Rastopite kvasac u pola šolje toplog mleka sa kašičicom šećera i kašičicom brašna. Od brašna, kvasca i ostalih sastojaka umesite srednje meko testo, pa ga ostavite da odstoji oko jedan sat. Pomešajte sve sastojke za fil, razvijte koru, premažite je i uvijte kao rolat. Stavite na pleh obložen pek-papirom, premažite umućenim jajetom i pecite  štrudle oko 40 minuta na 190 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading