BRZE TULUMBE KAO ONE BAKINE Gotove za 20 minuta, a nisu preslatke

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Bićete oduševljeni ukusom.

tulumbe
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 250 ml vode
  • 50 g putera
  • 150 g brašna
  • 3 jaja
  • prstohvat soli

Za sirup:

  • 500 g šećera
  • 400 ml vode
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • nekoliko kapi limunovog soka

Priprema:

Prokuvajte šećere, vodu i limun 10 ak minuta, pa ostavite da se prohladi. Zasebno prokuvajte vodu, so i puter. Onda dodajte brašno i mešajte sve dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da se prohladi 10 minuta. U jednoj posudi umutite jaja sve doj ne dobijeze glatku smesu. Zatim sipajte u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom i istiskujte tulumbe u vrelo ulje. Pržite ih na srednjoj temperaturi dok ne porumene sa svih strana. Prelijte vruće tulumbe hladnim sirupom, pa ostavite tako par minuta da upiju.

Komentari (0)

Loading