BRZE TULUMBE KAO ONE BAKINE Gotove za 20 minuta, a nisu preslatke
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
Za testo:
- 250 ml vode
- 50 g putera
- 150 g brašna
- 3 jaja
- prstohvat soli
Za sirup:
- 500 g šećera
- 400 ml vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- nekoliko kapi limunovog soka
Priprema:
Prokuvajte šećere, vodu i limun 10 ak minuta, pa ostavite da se prohladi. Zasebno prokuvajte vodu, so i puter. Onda dodajte brašno i mešajte sve dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da se prohladi 10 minuta. U jednoj posudi umutite jaja sve doj ne dobijeze glatku smesu. Zatim sipajte u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom i istiskujte tulumbe u vrelo ulje. Pržite ih na srednjoj temperaturi dok ne porumene sa svih strana. Prelijte vruće tulumbe hladnim sirupom, pa ostavite tako par minuta da upiju.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)