POSNA REFORMA TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Ukusom savršeno parira originalu
Gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
Za kore:
• 200 g brašna
• 150 g mlevenih oraha
• 150 g seckanih oraha
• 150 g meda
• 150 ml vode
• 100 g šećera
• kesica praška za pecivo
Za fil:
• 300 g mlevenih oraha
• 250 g šećera
• 80 ml vode
• kesica vanilin-šećera
• 150 g posne čokolade za kuvanje
• 250 g posnog margarina
Za glazuru:
• 150 g posne čokolade
• 4 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, vodu i med . Zasebno pomešajte 200 g brašna sa praškom za pecivo pa dodajte seckane i mlevene orahe. Varjačom sjedinite obe smese pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi pa je presecite uzdužno na tri dela. Zakuvajte vodu sa šećerima dok ne provri pa skinite sa ringle. Odmah dodajte mlevene orahe i polomljenu posnu čokoladu. Varjačom mešajte sve dok se ne otopi. Zatim pustite da se fil prohladi. U jednoj posudi umutite margarin pa ga dodajte prohlađenom filu. Premažite kore pripremljenim filom pa pustite da torta odstoji 24 sata. Tada napravite glazuru otapanjem posne čokolade sa uljem. Njome prelijte tortu pa je ukrasite mlevenim i seckanim orasima.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Ako volite Švarcvald, ovu poslasticu ćete obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA KREM TORTA RAZVALJUJE UKUSOM A gotova za 15 minuta
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNA PUDING TORTA SA KEKSOM Preukusna, a gotova dok pristavite kafu
Zbog brzine i ukusa savršena za iznenadne goste.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)