TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Savršena za prave kafoljupce.

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

Biskvit:

  • 4 jaja, odvojena belanca i žumanca
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 šolje jake crne kafe, ohlađene

Krem:

  • 1 šolja sira mascarpone
  • 1 šolja slatke pavlake
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Posipanje:

  • Kakao prašak

Uputstva:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca pa polako dodajte šećer. Onda umešajte žumanca i dobro umutite. Polako dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo pa polako mešajte. Onda sipajte prohlađenu kafu i polako sjedinite. Pecite tortu oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim umešajte maskarpone, šećer, vanilu i slatku pavlaku. Presecite prohlađeni biskvit na dva dela. Donji deo natopite kafom pa premažite polovinom kreme. Preko stavite drugi deo biskvita pa opet natopite kafom i ostatkom krema. Na kraju tortu pospite kakao praškom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading